5 gadgets til hjemmet

Annonce

 

Er du interesseret i teknologi eller måske bare interesseret i smarte gadgets? Så får du her inspiration til nogle nye smarte gadgets til dit hjem.

 

Teknologien buldrer afsted!

Som teknologien buldrer afsted, buldrer mulighederne for nemmere løsninger eller IOT- baseret løsninger ligeså hurtigt med. IOT- baseret løsninger er det her med, at alle maskiner kan snakke sammen i dit hjem. Dette skyldes, at de vil være koblet op på internettet, hvorfra du vil kunne integrere og håndtere forskellige scenarier igennem din telefon, computer, stemme med videre. IOT står derfor også for internet of things. Dette lægger også op til det første gadget, der kunne være smart i hjemmet.

 

1.    Alexa eller google home

Alexa og Google Home er en stemmebaseret løsning. Altså kan du med dette i dit hjem, hvis du har tilkoblet dine eventuelt sonos højtaler op, bare nævne den sang du gerne vil høre, og så vil den begynde at spille. Du kan også sige, at den skal tænde eller slukke dit smart tv, og det vil tænde eller slukke. Ydermere kan du også spørge om forskellige spørgsmål, som hvordan vejret bliver, eller hvem er Donald Trump osv. Herfra vil den svare dig med korrekt information fundet på nettet.


Derudover kan du også få mange andre gadgets, som kan spille sammen med disse systemer.
Lige nu er begge løsninger, altså Alexa og Google Home på markedet. Dog er Google Home ikke kommet til Danmark endnu og er derfor ikke med dansk sprog. Det er Alexa derimod. Denne teknologi er blevet taget rigtig godt imod og er også rigtig smart, hvorfor den efter alt at dømme er kommet for at blive.

 

2.    Philipson Hue pærer

Som du nok har forstået, er temaet i denne artikel gadgets, der via IOT kan spille sammen. Philipson Hue er en pære, du kan skrue i den lampe, du synes den skal i og så styre via enten Alexa, Google home, din mobil eller på din stikkontakt. Udover du kan håndtere pæren på så mange forskellige platforme, kan pæren også skifte lys til næsten alle farver. Ydermere kan du også få pæren til at følge beatet på en sang og på den måde skabe en disko-stemning hjemme i stuen eller til en fest.

 

3.    Støvsug fra mobilen

Udover de lidt overfladiske løsninger er der faktisk også lavet løsninger, der via teknologien kan gøre din hverdag nemmere. Som eksempelvis støvsugeren Roomba 980. Med denne støvsuger har du muligheden for at trykke på en knap på din telefon, eventuelt fra dit arbejde, og så vil den støvsuge dit hjem. Du kan selvfølgelig også styre den via Alexa eller Google home, hvis du er hjemme.

 

4.    Nye termostater

Her appelleres der til nye termostater udviklet af Grundfos. Disse termostater kan også styres fra din telefon og dermed også igennem Alexa eller Google Home. Termostaterne sikrer derfor også, at du har mulighed for at slå en radiator fra, selvom du sidder på arbejdet og er kommet i tanke om, at du har glemt at slukke radiatoren. Dermed sparer du ikke kun din varmeregning, men faktisk også miljøet som er gavnligt for os alle.

 

5.     Den nøglefri lås.

Denne lås er rigtig smart – blandt andet fordi den er nøglefri, men også på grund af selve funktioen. Eksempelvis kan du med denne lås dele adgang via en app til venner eller bekendte, som du nu engang synes skal have adgang. Ydermere kan den genkende ejerens mobil og åbne døren, ligeså snart man er inde for en bestemt radius. Dermed er der ingen integration for at komme ind i huset – bortset fra at åbne døren.

 

Hvordan virker det?

Mange af overstående gadgets kan kobles op på systemet ifttt, som står for If This Then That. Altså en platform, hvor du som forbruger også har mulighed for at danne scenarier. Her kommer et eksempel:
Når du siger støvsug huset til Alexa, så begynder musikken også at spille helt automatisk.

Som sagt buldrer teknologien afsted, og mulighederne for ting, der kan gøre hverdagen nemmere, bliver flere og flere. Har du brug for eksempelvis en robotstøvsuger eller termostater, du kan styre fra arbejdet, men tillader pengepungen det ikke på nuværende tidspunkt? Så find et minilån her og gør hverdagen både sjovere og nemmere.