4 indretningstips til god akustik på kontoret

Annonce

 

 

Forstyrrende støj på kontoret kan hæmme dine medarbejders arbejdsevne, trivsel og sundhed på arbejdspladsen. Det er derfor væsentligt at indrette kontorlandskabet, så støjen dæmpes og akustikken forbedres. Vi giver dig her 5 gode tips til, hvordan du kan opnå en bedre akustik på kontoret.

 

I mange tilfælde vil en komplet akustikregulering af kontorlokalet medføre en større udskrivning, der måske kræver lån af penge for at kunne klare. Dog er det vigtigt, at dine medarbejdere og kollegaer trives på arbejdspladsen, hvorfor det er en nødvendig og profitabel investering at optimere kontorlandskabets akustik.

 

1. Vælg kontorindretning efter arbejdsopgaver

Især i store kontorlandskaber foregår der meget forskelligartet arbejde, hvilket gør det nødvendigt med en optimal indretning, rumdisponering og akustik. Kontorarbejde kan både indebære fordybelse, sparring med kollegaer, møder og lignende. Som et eksempel vil områder med fordybelsesarbejde sjældent egne sig midt i rummet, da arbejdet kan generes af kollegaer, der passerer området. I storrumskontorer vil det desuden være fordelagtigt at adskille arbejdsområderne med skillevægge, reoler og/eller lydskærme. I kontorlandskaber, der er præget af megen telefonsnak og sparring mellem kollegaer, vil det være en god idé at indrette med lydabsorberende materialer, der kan dæmpe støjen.

 

2. Overvej loftets centrale rolle

Ethvert lokales akustik afhænger af loftet. Og et flerpersoners kontorlandskab er ingen undtagelse. Her er det essentielt, at du vælger et effektivt akustikloft, hvor pladerne går helt ud til loftets kanter, da især hjørnerne i loftet er med til at forbedre akustikken. Det anbefales, at du vælger akustikplader, der opfylder alle krav for klasse A-absorbenter. Du kan således forbedre akustikken på kontoret betydeligt ved at overveje det helt rette loft til lokalet.

 

3. Lad væggene optage lyden

Når du skal vælge skillevægge og lydskærme til kontoret, vil du opnå den bedste lydeffekt med porøse materialer frem for glas. Disse porøse vægge suger nemlig lyden til sig, hvilket giver en lyddæmpende effekt. Dog skal du huske på, at et lydabsorberende loftet er afgørende for skillevæggenes virkning. Hvis loftet ikke er udstyret med de rette akustikplader, vil lyden blot blive reflekteret ned på den anden side af væggen, hvilket giver den modsatte effekt.  

 

4. Undgå at lyddæmpe for meget

Når det angår store kontorlandskaber, kan lydniveauet faktisk blive for lavt. Når lyden er dæmpet for meget, bliver det nemmere at høre lyde et stykke væk. Ønsker du derfor at akustikregulere kontoret, bør du nøje overveje, hvordan materialerne forkorter lokalets efterklangstid. Dertil kommer hvor meget de forskellige skillevægge og lydskærme dæmper lyden fra de enkelte arbejdsstationer.