3 fordele ved at bruge træbriketter

Annonce

 

Hvis du har brændeovn, pejs eller kamin, så kender du med garanti til de kvaler, der kan være ved at bruge træ som brændsel. Der er en længere række ulemper ved det. Det er sjældent godt for miljøet, ligesom at det kan være dyrt og svært at fremskaffe. Dette afholder endda nogle fra at nyde deres pejs eller brændeovn til fulde. Heldigvis er der et alternativ: Træbriketter.

 

Når du har læst om fordelene ved netop træbriketter herunder, kan du med fordel købe dine træbriketter hos Danish Agro Shoppen. Her kan du finde træbriketter, der er miljøvenlige og af høj kvalitet, hvor du både kan få en stor palle eller en lille pakke til afhentning, således at du kan afprøve energikilden inden et større køb.

 

En miljøvenlig form for opvarmning

Hvis du skifter over til at bruge træbriketter, er en kæmpe fordel, at de er miljøvenlige. Denne form for biobrændsel kommer nemlig typisk fra restprodukter fra træindustrien. Dermed er det et produkt, som ellers var gået tabt. Det betyder ligeledes, at der ikke er nogen stoffer i træet, da det er rene rester, der benyttes. For at være på den sikre side, så bør du dog altid sikre dig, at produktet er CO2-neutralt.

 

Lavt fugtindhold giver høj brændværdi

Nogle af de problemer, som man kan have med traditionelt brænde eller træ, er, at brændværdien kan være svingende. Hvis træet ikke er tørret helt igennem, vil denne fugt trække med ind i pejsen. Ligeledes kan der i træ være harpiks, bark og knaster, som giver ujævn varme. Dette giver ikke blot en lavere brændværdi og mindre varme fra træet, men også en dårligere oplevelse med din brændeovn som helhed. Alt dette slipper du for med træbriketter. Oplever du desuden ujævn varme og kort levetid ved dine træbriketter, kan det være tegn på, at de er presset for løst, og at kvaliteten derfor ikke er i top.

 

Prisvenlig energikilde

En sidste ting, som du med sikkerhed vil bide mærke i, er prisforskellen på træbriketter og brænde. Træbriketter er nemlig et markant billigere alternativ til især brænde og som sådan også olie. Da træbriketter er et restprodukt, samtidigt med at det er en effektiv energikilde, kan prisen fortsætte med at være lav. Ligeledes er det meget nemt at købe større leveringer, eksempelvis en hel palle ad gangen, således at prisen bliver endnu lavere. Det er endnu en fordel sammenlignet med traditionel brænde.